مترجم: صالح کمپانی مطالعات نشان میدهد پیادهروی در مسیر فضاهای آبی مثل حاشیه رودخانهها، سواحل و محدودههای دریاچهها میتواند مزایای قابل توجهی بر سلامت روان داشته باشد. نتایج مطالعه تازهای که توسط انجمن بینالمللی سلامت بارسلونا (ISGlobal) انجام شده است نشان داده است، پیاده روی های کوتاه و مکرر در فضاهای آبی – مناطقی مانند […]
مترجم: صالح کمپانی
مطالعات نشان میدهد پیادهروی در مسیر فضاهای آبی مثل حاشیه رودخانهها، سواحل و محدودههای دریاچهها میتواند مزایای قابل توجهی بر سلامت روان داشته باشد.
نتایج مطالعه تازهای که توسط انجمن بینالمللی سلامت بارسلونا (ISGlobal) انجام شده است نشان داده است، پیاده روی های کوتاه و مکرر در فضاهای آبی – مناطقی مانند سواحل ، دریاچه ها ، رودخانه ها یا چشمه ها- می تواند تأثیر مثبتی بر بهزیستی و خلق و خوی افراد بگذارد. ، این مطالعه از سوی مرکزی با عنوان “la Caixa” پشتیبانی میشد.
در این مطالعه که تحت قالب پروژه BlueHealth و با تحقیقات محیطی انجام شد، از داده های مربوط به ۵۹ بزرگسال استفاده گشت. پژوهشگران در طول یک هفته ، ۲۰ دقیقه عادت پیاده روی شرکتکنندگان در دو محیط ساحل همچنین فضای شهری را مورد بررسی قرار دادند. هفته اول برنامه پژوهش شامل پیاده روی در امتداد ساحل بارسلونا، هفته دوم در مرکز شهر میشد و در هفته سوم شرکتکنندگان در خانه مانده و استراحت میکردند. هر روز دادههای مربوط به فشار خون و ضربان قلب شرکت کنندگان اندازه گیری شده همچنین پرسشنامه هایی برای ارزیابی بهزیستی و روحیه در حین و بعد از هر فعالیت ، توسط این افراد کامل میشد.
مارک نیووانوجیزن ، مدیر اجرایی پروژههای برنامهریزی شهری ، محیط زیست و تندرستی انجمن ISGlobal اظهار داشت: ما پس از انجام پروژه مذکور مشاهده کردیم پیاده روی در فضای آبی ، در مقایسه با پیاده روی در یک محیط شهری یا استراحت، با بهبود چشمگیری در وضعیت و حال و هوای شرکت کنندگان همراه است. به طور خاص، پس از پیاده روی کوتاه در ساحل بارسلونا ، درمورد شرکت کنندگان پیشرفت در روحیه ، سرزندگی و سلامت روان گزارش شده است.
پژوهشگران نتوانستند مزایای سلامت قلبی عروقی را مشخص کنند ، به احتمال زیاد این موضوع به دلیل طراحی مطالعه است. کریستینا ورت از محققین ISGlobal اظهار داشت: ما اثرات آنی پیاده روی کوتاه در یک فضای آبی را مشاهده کردیم. با این حال قرار گرفتن مداوم و طولانی مدت در این فضاها ممکن است اثرات مثبتی بر سلامت قلب و عروق نیز داشته باشد که در این مطالعه نتوانستیم آنها را مشاهده کنیم.”
اهمیت محیط زیست بر سلامت
نتایج این تحقیق نشان داد تاثیر فعالیت فیزیکی بر سلامت شرکتکنندگان میتواند نسبت به محیطهایی که این فعالیت در آن انجام میشود متفاوت باشد. به طور ویژه انجام فعالیت فیزیکی در محیطهای آبی به نسبت فضای شهری بهره بیشتری را میتواند متوجه شهروندان کند. ISGlobal پیش از این تحقیق بر روی اثر فضای سبز نیز کار کرده بود. این پژوهشها نشان داد فضای سبز تاثیر مثبتی بر روی سلامتی از جمله کم شدن خطر اضافه وزن و افت جسمانی، افزایش تمرکز در کودکان به همراه خواهد داشت. نتایج پژوهش اخیر نشان داد علاوه بر فضاهای سبز توجه به فضاهای آبی نیز بهرههای قبال ملاحظهای را به ویژه برای سلامت روان خواهد داشت.
Nieuwenhuijsen تصریح کرد: « براساس اعلام سازمان ملل در حال حاضر بیش از ۵۵% افراد در سراسر جهان در شهرها ساکن هستند. تاکید بر عواملی که به ارتقاء سطح بهداشت کمک میکند -از جمله فضاهای آبی- یک ضرورت غیر قابل انکار به شمار میآید. به کارگیری این عوامل میتواند، شهری سالم، پایدار و با نشاطتر خلق نماید.
ما رویای فردایی را به تصویر کشیده ایم که درآن مردمان سرزمینمان؛ در مقابله با بیماریهای غیر واگیر، آگاه و توانمند، مسئول و پیشگام هستند، و در سایه توانی که فارغ از رنجوری ناشی از بیماریهای غیر واگیر ایجاد شده است، برای رفاه و آبادانی و توسعه ایران عزیزمان تلاش می نمایند.
اطلاعات بیشتربیماری های غیر واگیر گروهی از بیماری ها است که در آن عامل بیولوژیک در انتقال بیماری وجود ندارد و از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود. این بیماری ها سالانه ۴۱ ملیون قربانی در سراسر جهان میگیرد. ۷۱ % از مرگ و میر جهانی به دلیل ابتلا به بیماری های غیر واگیر است.
اطلاعات بیشتربیماریهای غیرواگیر، عامل بروز ۷۶ درصد مرگ و میر در ایران است که در رأس آنها سکتههای قلبی و عروقی با ۴۴ درصد، اولین عامل مرگ در ایران است.
اطلاعات بیشتر