به گزارش روابط عمومی شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر؛ روز سهشنبه ۹۹/۰۷/۰۸ انجمن تغذیه ایران میزبان جلسه کمیته تغذیه این شبکه بود. در این جلسه که با حضور ذینفعان تغذیه سالم برگزار شد، حاضران، راهکارهای خود را در این خصوص ارائه دادند. در همین خصوص پویشی که قرار است با هدف معرفی نشانگرهای […]
به گزارش روابط عمومی شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر؛ روز سهشنبه ۹۹/۰۷/۰۸ انجمن تغذیه ایران میزبان جلسه کمیته تغذیه این شبکه بود. در این جلسه که با حضور ذینفعان تغذیه سالم برگزار شد، حاضران، راهکارهای خود را در این خصوص ارائه دادند. در همین خصوص پویشی که قرار است با هدف معرفی نشانگرهای رنگی تغذیه راهاندازی شود، مورد بحث قرار گرفت و هر یک از حاضرین نقطهنظارت خود را در این خصوص ارائه نمودند.
درابتدای جلسه جناب آقای دکتر میرزای رزاز رییس دانشکده و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و رییس انجمن تغذیه ایران پس از خوشآمدگویی، گزارشی از اقدامات انجمن تغذیه در ماههای اخیر ارائه داد.
سرکار خانم دکتر مرجان عجمی دبیر کمیته تغذیه و مدیر گروه ترجمان دانش نیز به تشریح فعالیت های این کمیته از بدو تاسیس پرداخت و ضرورتهای ادامه فعالیت کمیته تغذیه در قالب پویش معرفی برچسب های رنگی تغذیه را برشمرد.
با توجه به اینکه این جلسه با تمرکز بر بررسی نشانگرهای رنگی تغذیه برگزار شد، مهندس رضایی دبیر کمیته کشوری برچسبگذاری مواد غذایی و آشامیدنی به معرفی این طرح پرداخت و ضرورت معرفی آشنایی هر چه بیشتر شهروندان و مصرفکنندگان با این برچسبها را مورد تاکید قرار داد.
در ادامه دکتر محمدرضا مسجدی مدیرعامل شبکه ملی پیشگیری از بیماری های غیر واگیر و عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا، با اشاره به این نکته که تعداد کمی از مردم با این نشانگر آشناهستند گفت: «متاسفانه آگاهی در جامعه نسبت به نشانگرها بسیار پایین است و مردم از اهمیت ماجرا اطلاعی ندارند. لذا اقدام در خصوص آگاهیبخشی پیرامون این نشانگرها از سوی سازمانهای مردمنهاد همین طور نهادهای رسمی یک ضرورت غیر قابل انکار به حساب میآید.»
عضو ستاد ملی کرونا با اشاره به حیاتی بودن موضوع تغذیه در شرایط فعلی افزود: «تحقیقاتی که اخیرا انجام شده است نشان داد پس از بیماری های قلبی عروقی و دیابت، افزایش BMI بدن ارتباط مستقیمی با مرگ و میر در اثر ابتلا به کرونا دارد که همین امر نشان دهنده اهمیت تغذیه سالم در این موضوع است.» برمبنای ضرورتهای بیان شده با هدف اقدام موثرتر در این حوزه دکتر مسجدی پیشنهاد داد دبیرخانه کمیته تغذیه در انستیتو تحقیقات تغذیه ای کشور مستقر گردد.
همچنین دکتر مسجدی با اشاره به وضعیت تغذیه گروههای خاص تصریح کرد :«علاوه بر مبتلایان به کرونا دیگر گروهها از جمله افرادی که با بیماریهای غیر واگیر زندگی میکنند نیز باید راهنمایی در اختیار داشته باشند تا براساس آن بتوانند درمورد تغذیه سالم ویژه شرایط بیماری خود تصمیمگیری نمایند.» در همین راستا به پیشنهاد دکتر مسجدی مقرر شد کمیته تغذیه در تکمیل گایدلاین طراحی شده ویژه مبتلایان به کرونا، راهنمای تغذیه ویژه بیماران قلب و عروق، دیابتیها، افراد مبتلا به سرطان و … را نیز تهیه نماید.
گفتنی است انجمن تغذیه ایران و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با توجه به اهمیت و نقش تغذیه در افزایش و توانایی عملکرد سیستم ایمنی در برابر آلودگیها و عفونتهایی که سلامت انسان را تهدید می کنند، از همان ابتدای ورود کووید ۱۹ به کشور اقدام به طراحی نخستین گایدلاین تغذیه ای بیماران کرونا در سه بخش پیشگیری، درمان و نقاهت نمود که با تمجید نهادهای بینالمللی قرار گرفت و در سطح جهانی اجرایی گشته است. از دیگر اقدامات این انجمن در راستای توجه بیشتر به تغذیه در دوران کرونا، طراحی یک اپلیکشن با عنوان تاک جهت ارائه مشاوره تغذیهای است.
از دیگر مهمانان این جلسه، جناب آقای نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف تهران بود که نقش صنایع در افزایش سلامت جامعه مهم ارزیابی کرد. رئیس اتاق اصناف تهران، تشکیل کمیته تغذیه شبکه را حرکتی خداپسندانه توصیف نمود که به گفته ایشان میتواند برکات فراوانی را برای جامعه به همراه داشته باشد.
همچنین دکتر امیرعباس مومنان عضو هیئت مدیره انجمن پیشگیری از چاقی با تشکر از متولیان طرح برچسبهای رنگی تغذیه به برخی از نقاط ضعف این طرح از جمله اندازه کوچک این برچسبها بر روی تولیدات غذایی اشاره کرد. به گفته مومنان باید با اعمال نظارتهای لازم تمامی تولید کنندگان را مکلف نمود تا با رعایت استانداردهای کافی از نظر سایز و محتوا از این برچسبها استفاده نمایند.
نماینده سازمان استاندارد در کمیته تغذیه سرکارخانم دکتر انوشه رحمانی نیز در تشریح عملکرد سازمان خود و ارائه راهکار پیرامون بسط تغذیه سالم گفت:« ۳۰ هزار استاندارد ملی در کشور نوشته شده که تقریبا ۹۰۰ استاندارد اجباری شده است، در این بین مواد غذایی جزء استاندارد های اجباری محسوب می شوند. به طور میانگین از هر کارخانه در طی یک سال، ۲ بازدید به عمل می آید و ۶ نمونه برداری از محصول صورت می پذیرد. باید بدانیم که استاندارد ملی کشور کف کیفیت است که باید با همکاری سازمانهای مسئول و NGOها سطح این کیفیت افزایش یابد.»
دکتر خسروی از اساتید تغذیه حاضر در این برنامه به موضوع استفاده بهرهمندی وسایل تبلیغاتی فیزیکال مثل پمفلت، بروشور و.. در کنار بهرهمندی از امکانات دیجیتال به منظور تبلیغات و اطلاعرسانی پویش اشاره کرد و اعلام داشت شورای انتشارات انستیتو همکاری لازم در این خصوص را مبذول خواهد نمود.
در انتهای این جلسه رحمانآبادی مدیرعامل استارتاپ اینفود استفاده از ابزارهای فناوریمحور را حلقه گمشده آگاهیبخشی در خصوص تغذیه سالم معرفی کرد. به گفته وی اپلیکیشن اینفود توانسته است با تمرکز ویژه بر روی برچسبهای رنگی تغذیه و بارکد موجود روی بستهبندی مواد غذایی، این امکان را به مصرفکنندگان دهد تا از طریق تلفن همراه خود کلیه اطلاعات تغذیهای محصول را دریافت نمایند. رحمانآبادی پویش بسیج ملی معرفی نشانگرهای رنگی تغذیه را فرصت مناسبی برای حساسسازی جامعه بر روی موضوع تغذیه دانست و اعلام آمادگی نمود که شرکت فناوری محور اینفود همکاری لازم جهت برگزاری هر چه بهتر این طرح را خواهد نمود.
ما رویای فردایی را به تصویر کشیده ایم که درآن مردمان سرزمینمان؛ در مقابله با بیماریهای غیر واگیر، آگاه و توانمند، مسئول و پیشگام هستند، و در سایه توانی که فارغ از رنجوری ناشی از بیماریهای غیر واگیر ایجاد شده است، برای رفاه و آبادانی و توسعه ایران عزیزمان تلاش می نمایند.
اطلاعات بیشتربیماری های غیر واگیر گروهی از بیماری ها است که در آن عامل بیولوژیک در انتقال بیماری وجود ندارد و از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود. این بیماری ها سالانه ۴۱ ملیون قربانی در سراسر جهان میگیرد. ۷۱ % از مرگ و میر جهانی به دلیل ابتلا به بیماری های غیر واگیر است.
اطلاعات بیشتربیماریهای غیرواگیر، عامل بروز ۷۶ درصد مرگ و میر در ایران است که در رأس آنها سکتههای قلبی و عروقی با ۴۴ درصد، اولین عامل مرگ در ایران است.
اطلاعات بیشتر