معرفی NCD

NCD-Introduction

منظور از بیماری­های غیرواگیر یا NCD چیست؟

بیماری­های غیرواگیر (NCDها) به بیماری­هایی اطلاق می­شود که از یک فرد به فرد دیگر قابل انتقال نیست. بیماری­های غیرواگیر سالانه ۴۱ میلیون قربانی در سراسر جهان می­گیرد. این رقم ۷۱% کل آمار مرگ و میر شامل می­شود. مطالعات نشان می­دهد خطر بروز بیماری­های غیرواگیر در میان تمامی گروه­های سنی، منطقه­ای و ملی وجود دارد.

بیماری­های غیر واگیر شامل چه بیماری­هایی می­شود؟

  •        بیماری­های قلبی عروقی
  •        سرطان
  •        بیماری­های تنفسی
  •         دیابت
  •        بیماری­های مغز و اعصاب

اصلاح چه رفتارهایی می­تواند به ما کمک تا به بیماری­های غیرواگیر مبتلا نشویم ؟

رفتارهای اصلاحی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری­های غیر واگیر تاثیر به سزایی دارد. تغییر در سبک زندگی ناسالم و کنار گذاشتن عادات ناسالم و پر خطر می­تواند در جهت جلوگیری از ابتلا به بیماری­های غیرواگیر به ما کمک کند. رعایت موارد زیر می­توانند به ما در این مورد یاری رساند:

  •       عدم مصرف دخانیات و مشروبات الکلی
  •       تغذیه سالم عدم مصرف بیش اندازه از نمک و روغن در وعده­های غذایی
  •       افزایش تحرک جسمانی و گنجاندن ورزش در برنامه روزانه به ویژه برای سالخوردگان و کودکان

ابتلا به بیماری­های غیر واگیر چه مخاطراتی را برای فرد و جامعه می­تواند به همراه داشته باشد؟

مطالعات نشان می­دهد با توجه به بالا بودن هزینه­های درمانی مرتبط به بیماری­های غیرواگیر افراد مبتلا وارد چرخه فقر شده و بهره­وری اجتماعی خود را به شدت از دست می­دهند. همچنین با وجود آن­که در سال­های گذشته این بیماری­ها افراد سالخورده و ثروتمند را مبتلا می­کرد اما امروزه جوان­ها همچنین طبقت اجتماعی آسیب­پذیر بیش از دیگران در معرض ابتلا به این بیماری­ها هستند.  از این رو توجه فردی و اجتماعی به پیشگیری از عوامل ابتلا به بیماری­های غیر واگیر (NCDها) اهمیت فراوانی دارد.

چه گروه­هایی می­توانند در جهت کنترل و پیشگیری از بیماری­های غیرواگیر به جوامع کمک کنند؟

از سال ۲۰۱۰  بیماری­های غیر واگیر مورد توجه مسئولین در سطح بین المللی قرار گرفت. برای مثال می­توان به بیانیه سیاسی سازمان ملل در خصوص مراقبت و پیشگیری از بیماری­های غیرواگیر در سال ۲۰۱۱  و یا برنامه جهانی سازمان بهداشت ۲۰۱۳- ۲۰۲۰ اشاره کرد.  این برنامه­ها دولت­ها را ملزم به انجام فعالیت­های مختلف در خصوص مقابله و پیشگیری از بیماری­های غیرواگیر می­کنند. علاوه بر دولت­ها و نهادهای بین المللی، جوامع مدنی و تشکل­های غیر دولتی نیز می­توانند در این خصوص تاثیر به سزایی داشته باشند. آن­ها به عنوان انعکاس­دهنده صدای افراد مبتلا می­توانند دولت­ها را در تصمیم­سازی، برنامه ریزی و  ارائه خدمات مناسب به جوامع هدف کمک کنند.  همکاری مشترک دولت­ها، نهادهای بین المللی و تشکل­های غیر دولتی می­تواند مسیر روشنی را در جهت مقابله با بیماری­های غیر واگیر برای ما ترسیم کند.

آخرین خبر ها
چشم انداز ما

ما رویای فردایی را به تصویر کشیده ایم که درآن مردمان سرزمینمان؛ در مقابله با بیماریهای غیر واگیر، آگاه و توانمند، مسئول و پیشگام هستند، و در سایه توانی که فارغ از رنجوری ناشی از بیماریهای غیر واگیر ایجاد شده است، برای رفاه و آبادانی و توسعه ایران عزیزمان تلاش می نمایند.

اطلاعات بیشتر
بیماری غیرواگیر چیست؟

بیماری های غیر واگیر گروهی از بیماری ها است که در آن عامل بیولوژیک در انتقال بیماری وجود ندارد و از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود. این بیماری ها سالانه ۴۱ ملیون قربانی در سراسر جهان می­گیرد. ۷۱ % از مرگ و میر جهانی به دلیل ابتلا به بیماری های غیر واگیر است.

اطلاعات بیشتر
بیماری غیرواگیر در ایران

بیماری‌های غیرواگیر، عامل بروز ۷۶ درصد مرگ و میر در ایران است که در رأس آنها سکته‌های قلبی و عروقی با ۴۴ درصد، اولین عامل مرگ در ایران است.

اطلاعات بیشتر
اخبار چند رسانه ای