پنجمین نشست دبیرخانه های سلامت دستگاه های اجرایی، سازمان ها و نهاد ها

دکتر مسجدی ضمن استقبال از پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان وارائه نکاتی در مورد تکمیل تر شدن آن، به معرفی شبکه و نحوه تعامل سازمان های مردم نهاد با دبیرخانه شورای عالی سلامت و اعضای آن پرداختند

پنجمین نشست دبیرخانه های سلامت دستگاه های اجرایی، سازمان ها و نهاد ها

این نشست روز دوشنبه مورخ ۱۵ مرداد با حضور دکتر محمد اسماعیل مطلق، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، دکترعلیرضا عسگریان، معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دکترمحمدرضا مسجدی مدیرعامل و دکتر امیرکامران نیکوسخن رئیس هیئت مدیره شبکه ملی پیشگیری از بیماری های غیرواگیر و روسای دبیرخانه‌های سلامت ۳۹ سازمان و دستگاه‌ اجرایی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد،

در ابتدا گزارش هایی از عملکرد پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان، دفتر امور حمایتی و توانمندسازی در حوزه کودکان و همچنین شبکه ملی اعتبار و فارا (فناوری اطلاعات رفاه ایرانیان) ارائه و ضمن شرح فرآیند آزمون وسع سنجی خانوارها، سه طرح اساسی معاونت رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شامل طرح کالابرگ الکترونیک، رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال و حمایت از مادران باردار و شیرده(یسنا) به همراه کلیه چالش ها و چشم اندازهای آتی طرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ادامه دکتر مسجدی ضمن استقبال از پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان وارائه نکاتی در مورد تکمیل تر شدن آن، به معرفی شبکه و نحوه تعامل سازمان های مردم نهاد با دبیرخانه شورای عالی سلامت و اعضای آن پرداختند. ایشان از دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی درخواست نمود با تنظیم سند اجرایی و ابلاغ آن به اعضای دبیرخانه گامی استوار به منظور افزایش  بازدهی این نشست ها بردارند. مدیرعامل شبکه همچنین از این شورا خواست تا با موافقت در خصوص دسترسی ۳۹دبیرخانه سلامت به اسناد مصوب، به اجرای آن ها در دستگاه و سازمان متبوع خود کمک کنند. این استاد دانشگاه افزود:” اگر دستگاه های اجرایی یا سازمانی کاری را در این جهت انجام داده اند نتیجه کار و چالش های خود را در این راستا را بیان دارند.” دکترمسجدی در خاتمه سخنرانی خود با اشاره به تشکیل دولت وفاق ملی و نظر به اینکه شخص رئیس جمهور محترم، معاون اجرایی و معاون پارلمانی ایشان پزشک هستند فرصت مقتنمی است تا اسنادی را که به تصویب رسیده را پپیگیری و با رفع موانع اجرایی گردد.رئیس دبیرخانه سلامت شبکه ملی پیشگیری از بیماری های غیرواگیر پیشنهاد دادند که با توجه به این اتفاق مبارک دبیرخانه ی شورای عالی سلامت جزو نهادهای ریاست جمهوری و محل استقرار آن نیز در نهاد ریاست جمهوری باشد.

سپس دکتر نیکوسخن با اشاره به هفت P (عموم مردم، پزشکان، سیاستگذاران، ارائه دهندگان خدمت، بیمه ها، رسانه ها و دانش آموزان)، توضیحاتی را در این زمینه و نحوه همکاری با آنها بیان داشتند ایشان مسئله آموزش و پرورش و دانش آموزان را مهم و حیاتی ارزیابی نموده و گفت اگر ما بتوانیم آموزش را در مدارس تغییر دهیم و به فرزندمان آموزش دهیم، زباله تولید نکنند، با رعایت رژیم غذایی مناسب، چاق نشوند، فعالیت فیزیکی کافی داشته باشند و دخانیات مصرف نکنند، نقش مهمی در گفتمان سلامت و جامعه ای سالم و بدور از بیماری های غیرواگیر خواهیم داشت.

در خاتمه جناب آقای دکتر مطلق، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی ضمن توضیح در خصوص اهمیت تداوم طرح های مذکور در بهبود رفاه اجتماعی و سلامت و امنیت غذایی آحاد جامعه، نسبت به لزوم پیگیری از سوی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و تامین اعتبار کافی در این زمینه تاکید کرد.

 

  • دبیرخانه شبکه ملی پیشگیری از بیماری های غیرواگیر

آخرین خبر ها
چشم انداز ما

ما رویای فردایی را به تصویر کشیده ایم که درآن مردمان سرزمینمان؛ در مقابله با بیماریهای غیر واگیر، آگاه و توانمند، مسئول و پیشگام هستند، و در سایه توانی که فارغ از رنجوری ناشی از بیماریهای غیر واگیر ایجاد شده است، برای رفاه و آبادانی و توسعه ایران عزیزمان تلاش می نمایند.

اطلاعات بیشتر
بیماری غیرواگیر چیست؟

بیماری های غیر واگیر گروهی از بیماری ها است که در آن عامل بیولوژیک در انتقال بیماری وجود ندارد و از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود. این بیماری ها سالانه ۴۱ ملیون قربانی در سراسر جهان می­گیرد. ۷۱ % از مرگ و میر جهانی به دلیل ابتلا به بیماری های غیر واگیر است.

اطلاعات بیشتر
بیماری غیرواگیر در ایران

بیماری‌های غیرواگیر، عامل بروز ۷۶ درصد مرگ و میر در ایران است که در رأس آنها سکته‌های قلبی و عروقی با ۴۴ درصد، اولین عامل مرگ در ایران است.

اطلاعات بیشتر
اخبار چند رسانه ای