مترجم: صالح کمپانی منبع: بی بی سی بین الملل پس از آغاز پاندمی ویروس کرونا آمار افرادی که سیگار را ترک کردهاند به شکل قابل ملاحظهای افزایش یافته است. این آمار در طول یک دهه گذشته بیسابقه بوده است. براساس اعلام “انجمن خیریه اقدام بر علیه دخانیات و افزایش سلامت” یک میلیون نفر در انگلستان […]
مترجم: صالح کمپانی
منبع: بی بی سی بین الملل
پس از آغاز پاندمی ویروس کرونا آمار افرادی که سیگار را ترک کردهاند به شکل قابل ملاحظهای افزایش یافته است. این آمار در طول یک دهه گذشته بیسابقه بوده است. براساس اعلام “انجمن خیریه اقدام بر علیه دخانیات و افزایش سلامت” یک میلیون نفر در انگلستان پس از فراگیری کرونا دیگر سیگار نمیکشند.
نظرسنجیها نشان میدهد در یک ماه گذشته ۴۱ % افرادی که سیگار را ترک کردند گفتهاند که دلیل اصلی آنها مبتلا نشدن به کرونا بوده است.
تحقیقی دیگری که از سوی کالج دانشگاهی لندن (UCL) انجام شد نشان داد از سال ۲۰۰۷ ، در هیچ دورهای تعداد افراد ترک کننده دخانیات تا این اندازه بالا نبوده است.
بین آوریل تا ژوئن ۲۰۲۰، یک نمونه آماری شامل ۱۰/۰۰۰ نفر از سوی موسسه مطالعاتی ASH با همکاری Yougove پیرامون عادات مصرف دخانیات مورد پرسش قرار گرفتند.
بیش از نیمی از این افراد اظهار داشتهاند پاندمی کرونا دلیل اصلی آنها برای ترک سیگار بوده است. مسائلی چون دغدغههای سلامت، دسترسی دشوار به دخانیات در شرایط قرنطینه، عدم امکان مصرف دسته جمعی دخانیات از دلایل آنها برای ترک دخانیات در این ایام بوده است.
مطالعه دیگری در کالج دانشگاهی لندن (UCL) از ۲۰۰۷ با مشارکت ۰۰۰/۱ نفر تحت قالب پروژه مطالعه دخانیات در حال انجام است.
۷.۶٪ افراد سیگاری که در این نظرسنجی تا ژوئن سال ۲۰۲۰ ، شرکت نمودند- تقریباً یک سوم بالاتر از میانگین و بالاترین نسبت از زمان شروع بررسی- ترک سیگار خود را اعلام کردند.
دبورا آرنوت ، مدیر گروه تحقیقاتی ASH گفت: ” بیش از یک میلیون سیگاری در انگلیس از زمان شیوع کووید-۱۹ موفق شده اند که سیگار را ترک کنند ، با این وجود میلیون ها نفر همچنان سیگار میکشیدند.”
آمارهای سال ۲۰۰۷ نشان میدهد در بریتانیا ۷ میلیون سیگاری وجود دارد.
گروه تحقیقاتی ASH با همکاری وزارت بهداشت و مراقبتهای اجتماعی پویشی را در مناطق پرمصرف جهت کاهش دخانیات ترتیب داد.
آقای ترنس کراگس پس از آنکه در بیمارستان زیر اکسیژن رفته بود با وجود اینکه تست کرونایش منفی شده بود، تصمیم به ترک گرفت.
او به خبرنگار بی بی سی گفت: « همیشه سیگار نفس من را میگرفت. با این وضع کرونا انگیزهام برای ترک بیشتر شد و این عادت را کنار گذاشتم با وجودی که فشارهای روانی این روزها ترک کردن را سختتر کرده بود.»
منطقه شمال شرق بالاترین میزان ترک از سال ۲۰۰۵ را تجربه کرده است.
مخاطرات استعمال دخانیات برای کووید ۱۹ چیست؟
دادههای ثبت شده در اپلیکیشن Zoe Covid Symptom نشان داد سه نوع علائم کووید۱۹ یعنی تنگی نفس، سرفههای پیوسته و تب در افراد سیگاری به نسبت افراد غیرسیگاری بیشتر بروز خواهد یافت.
این اپلیکیشن که در بیمارستان گایز و توماس و کالج پادشاهی لندن طراحی شده است، اطلاعات مربوط به بیش از ۴/۱ میلیون شهروند بریتانیایی را مورد بررسی قرار داد.
بررسی این اپلیکیشن نشان داد افرادی سیگاری دو برابر بیشتر غیرسیگاریها در بیمارستان با تست کووید ۱۹ بستری میشوند.
در یک تحقیق دیگر مشخص شد سیگاریهای بستری شده به دلیل ابتلا به کووید ۱۹، ۱/۸ برابر بیشتر در خطر مرگ قرار دارند.
با وجود اینکه در مطالعه Zoe بین تعداد مبتلایان به ویروس کرونا و استعمال دخانیات ارتباط معناداری یافت نشد، اما سیگاریها علائم حاد این این بیماری را در خود نشان دادند.
وزارت بهداشت انگلستان میگوید: «شواهد جدی وجود دارد مبنی بر اینکه استعمال دخانیات کاملا با افزایش خطر ابتلا به عفونت های ویروسی تنفسی ارتباط دارد. استعمال دخانیات باعث آسیب به ریه ها و مجاری هوایی می شود و سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند و توانایی شما در مبارزه با عفونت را کاهش می دهد. »
ما رویای فردایی را به تصویر کشیده ایم که درآن مردمان سرزمینمان؛ در مقابله با بیماریهای غیر واگیر، آگاه و توانمند، مسئول و پیشگام هستند، و در سایه توانی که فارغ از رنجوری ناشی از بیماریهای غیر واگیر ایجاد شده است، برای رفاه و آبادانی و توسعه ایران عزیزمان تلاش می نمایند.
اطلاعات بیشتربیماری های غیر واگیر گروهی از بیماری ها است که در آن عامل بیولوژیک در انتقال بیماری وجود ندارد و از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود. این بیماری ها سالانه ۴۱ ملیون قربانی در سراسر جهان میگیرد. ۷۱ % از مرگ و میر جهانی به دلیل ابتلا به بیماری های غیر واگیر است.
اطلاعات بیشتربیماریهای غیرواگیر، عامل بروز ۷۶ درصد مرگ و میر در ایران است که در رأس آنها سکتههای قلبی و عروقی با ۴۴ درصد، اولین عامل مرگ در ایران است.
اطلاعات بیشتر