گزارش کارگاه ارتقاء بهداشت روان
  اولین دوره از کارگاه‌های آموزشی شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر همزمان با هفته بهداشت روان با همکاری انجمن ارتقاء بهداشت روان (ابر) و سرای محله نظامی گنجوی طبق برنامه اعلام شده ۹۸/۰۷/۲۲ ساعت ۹:۳۰ تا  ۱۱:۰۰ در بوستان نظامی گنجوی با حضور شهروندان و علاقه‌مندان برگزار گردید. در این کارگاه آموزشی اساتید [...]

 

اولین دوره از کارگاه‌های آموزشی شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر همزمان با هفته بهداشت روان با همکاری انجمن ارتقاء بهداشت روان (ابر) و سرای محله نظامی گنجوی طبق برنامه اعلام شده ۹۸/۰۷/۲۲ ساعت ۹:۳۰ تا  ۱۱:۰۰ در بوستان نظامی گنجوی با حضور شهروندان و علاقه‌مندان برگزار گردید. در این کارگاه آموزشی اساتید دانشگاه علوم پزشکی ایران خانم‌ها دکتر شبنم اسدی، دکتر بهرامیان و دکتر غفاری به ایراد سخنرانی پرداختند. 

 در ابتدا سخنرانان با طرح چند سناریو در خصوص مواجه جامعه با اختلالات روانی، مخاطبین را در جریان محتوای طرح شده در برنامه قرار دادند. پس از آن دکتر بهرامیان با ارائه آمارهای ابتلا به بیماری‌های روانی در داخل کشور همچنین در جهان (براساس آمارها ۲۵% از افراد در سطح جهانی از انواع بیماری‌ها و اختلالات روانی رنج می‌برند) ، شرایط را نگران‌کننده ارزیابی نمود. به گفته این رواشناس یکی از دلایل رشد بیماری‌های روانی وجود باورهای نادرست در خصوص این بیماری‌ها است؛ طوری که افراد به خاطر قضاوت جامعه و کلیشه‌های رایج در این مورد با وجود آنکه در خود برای مراجعه به روانپزشک احساس نیاز می‌کنند اما به دلایل ذکر شده از آغاز پروسه درمانی خود سرباز می‌زنند.

در ادامه دکتر اسدی در پاسخ به پرسش یکی از حاضرین در کارگاه، به یکی دیگر از باورهای غلط جامعه در حوزه بهداشت روان پرداخت. این روانپزشک در تشریح این باور غلط گفت: «همان طور که ما برای درمان بیماری‌های قلب و عروق یا دیبات بر مبنای تجویز پزشک دارو مصرف می‌کنیم. درمورد بیماری‌های اعصاب و روان نیز در شرایطی پزشک به جز تجویز دارو جهت درمان بیمار خود راه دیگری ندارد.» به گفته دکتر اسدی جامعه ما نیاز به تقویت اعتماد متقابل ما بین شهروندان و جامعه روانپزشکی دارد.

سخنران بعدی این کارگاه ، سرکار خانم دکتر غفاری با اشاره به یکی از موانع دیگر بر سر راه گسترش ارتباط بین شهروندان و روانپزشکان به  نا آشنایی جامعه نسبت به خدمات درمانی و مشاوره‌ای روانشناسی به ویژه در سطح شهر تهران اشاره نمود. ایشان با معرفی سه مرکز انستیتو روانپزشکی تهران، بخش روانپزشکی بیمارستان رسول اکرم (ص) و مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی ایران، شهروندان را به ارتباط با این مراکز که با ارائه دفترچه بیمه خدمات را به مراجعان ارائه می‌دهند، دعوت نمود.

این جلسه که به صورت مشارکتی اداره می‌شد و شرکت‌کنندگان بنا به نیازها و ابهامات خود برنامه را پیش می‌برند با پرسش و پاسخ گروهی به اتمام رسید. لازم به ذکر است با توجه به استقبال حاضرین براساس توافق به عمل آمده مقرر شد این برنامه به صورت مستمر با بررسی تخصصی جنبه‌های گوناگون بهداشت روان ادامه پیدا کند.

 

آخرین خبر ها
چشم انداز ما

ما رویای فردایی را به تصویر کشیده ایم که درآن مردمان سرزمینمان؛ در مقابله با بیماریهای غیر واگیر، آگاه و توانمند، مسئول و پیشگام هستند، و در سایه توانی که فارغ از رنجوری ناشی از بیماریهای غیر واگیر ایجاد شده است، برای رفاه و آبادانی و توسعه ایران عزیزمان تلاش می نمایند.

اطلاعات بیشتر
بیماری غیرواگیر چیست؟

بیماری های غیر واگیر گروهی از بیماری ها است که در آن عامل بیولوژیک در انتقال بیماری وجود ندارد و از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود. این بیماری ها سالانه ۴۱ ملیون قربانی در سراسر جهان می­گیرد. ۷۱ % از مرگ و میر جهانی به دلیل ابتلا به بیماری های غیر واگیر است.

اطلاعات بیشتر
بیماری غیرواگیر در ایران

بیماری‌های غیرواگیر، عامل بروز ۷۶ درصد مرگ و میر در ایران است که در رأس آنها سکته‌های قلبی و عروقی با ۴۴ درصد، اولین عامل مرگ در ایران است.

اطلاعات بیشتر
اخبار چند رسانه ای