دومین همایش شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر با بررسی «چالشها و راهکارها » برگزار شد.
این همایش با همکاری و حضور ۴۳ سازمان مردمنهاد از اعضای شبکه و دیگر سازمانهای مرتبط با حوزه سلامت پنجشنبه ۰۷/۰۶/۹۸ ساعت ۸:۰۰ الی ۱۲:۰۰ در بیمارستان امام خمینی (ره) برگزار گردید. در این رویداد، دکتر محمد رضا مسجدی مدیر عامل شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر با ارائه گزارشی از فعالیتهای یک سال اخیر شبکه، آمارهایی را از وضعیت نامطلوب بیماریهای غیر واگیر و عوامل خطر مشترک آنها ارائه داد. ایشان برگزاری چنین برنامههایی را زمینهساز گسترش سواد سلامت و افزایش آگاهی در بین اقشار مختلف مردم دانست، که میتوان از اهداف راهبردی و بنیادی شبکه به حساب آورد. مدیر عامل شبکه مسئولیت سازمانهای مردم نهاد را در این خصوص به عنوان رابطان بدنه جامعه و سیاستگذاران در جهت تحقق شعار شبکه با عنوان ” با هم یک صدا سلامتی برای همه” مهم ارزیابی نمود . در ادامه دکتر شهریاری دبیرکل مجمع خیرین سلامت و عضو کمیسیون بهداشت مجلس با انتقاد از عدم نظارت موثر بر استعمال دخانیات از مسئولین قضایی دعوت نمود از طریق سازمان بازرسی بر تولید و عرضه دخانیات ورود نموده تا تلاش وابستگان استکبار و سودجویان در جلوگیری از اجرایی شدن طرحهای کنترل دخانیات را ناکام بگذارند.
از دیگر سخنرانان این مراسم دکتر رستمیان، معاون فرهنگی دانشگاه تهران با بیان اینکه هشتاد درصد بیماریهای غیرواگیر با زندگی سالم قابل پیشگیری هستند، افزود: شاخص سلامت یکی از شاخصهای توسعه یافتگی مردم است از این رو باید همه با هم برای داشتن یک جامعه سالم تلاش کنیم.
دکتر منصور رنجبر متخصص حوزه پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر دفتر نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران در این همایش با موضوع «مدیریت مبتنی بر نتیجه در سازمانهای مردم نهاد» پیشنهاداتی را به منظور حضور پر رنگتر و موثرتر سمنها به عنوان بخشی از ذینفعان سلامت ارائه داد.
دکتر زینب نصیری مدیرکل سلامت شهردارى تهران نیز موضوع سلامت و پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر را از منظر مسائل شهری با عنوان «شهر پیاده» مورد تحلیل قرار داد.
در ادامه دکتر کامران نیکو سخن مدیر عامل انجمن دیابت ایران، خانم معصومه صالحی مدیر عامل انجمن آلزایمر ایران، دکتر محمد تقی خرسندی آشتیانی رئیس هیئت مدیره بنیاد خیریه شنوایی بخشی شفا (بخشش)، همچنین سرکار خانم رامک حیدری مدیر عامل انجمن دیستروفی با ارائه گزارشی از اقدامات خود، بر لزوم توجه به امر پیشگیری به عنوان راهکاری منطقی جهت دستیابی به اهداف سلامتمحور جامعه تاکید کردند.
لازم به ذکر است حجت الاسلام و المسلمین سید حسن معین شیرازی استاد حوزه و دانشگاه وعضو هیأت امنای جمعیت مبارزه با دخانیات ایران در این همایش موضوع فرهنگ خود مراقبتی را از دیدگاه دینی مورد تحلیل قرار داده و توجه به سلامت را به عنوان یکی از ارکان اساسی اسلامی دانستند.
بر مبنای راهبرد شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر جهت همکاری با فعالین اجتماعی حوزه سلامت از سفیران سلامت شبکه که با اقدامات خود زمینهساز بسط گفتمان سلامت و ترویج سبک زندگی سالم بودهاند، تجلیل به عمل آمد.
در انتها نیز، بیانیهای این همایش با مضمون نیازها و مطالبات سازمانهای مردمنهاد حوزه سلامت قرائت شد. حاضران در این بیانیه توجه ویژه نهادهای مسئول به موضوع سلامت به ویژه بحث بیماریهای غیر واگیر را خواستار شدند.
ما رویای فردایی را به تصویر کشیده ایم که درآن مردمان سرزمینمان؛ در مقابله با بیماریهای غیر واگیر، آگاه و توانمند، مسئول و پیشگام هستند، و در سایه توانی که فارغ از رنجوری ناشی از بیماریهای غیر واگیر ایجاد شده است، برای رفاه و آبادانی و توسعه ایران عزیزمان تلاش می نمایند.
اطلاعات بیشتربیماری های غیر واگیر گروهی از بیماری ها است که در آن عامل بیولوژیک در انتقال بیماری وجود ندارد و از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود. این بیماری ها سالانه ۴۱ ملیون قربانی در سراسر جهان میگیرد. ۷۱ % از مرگ و میر جهانی به دلیل ابتلا به بیماری های غیر واگیر است.
اطلاعات بیشتربیماریهای غیرواگیر، عامل بروز ۷۶ درصد مرگ و میر در ایران است که در رأس آنها سکتههای قلبی و عروقی با ۴۴ درصد، اولین عامل مرگ در ایران است.
اطلاعات بیشتر