مطالعه ای که اخیرا انجام شده است نشان میدهد از سال ۲۰۱۱ به دلیل حذف ضوابط کنترلی در راستای سیاست آزادسازی صنایع غذایی مصرف نمک در انگلستان رو به افزایش رفته است.
منبع: روییترز
مترجم: صالح کمپانی
در نتیجه این تغییرات پژوهشگران انتظار دارند موجی تازه از مبتلایان به بیماریهای قلب و عروق همچنین سرطان به نسبت سالهایی که برنامههای نظارتی با حساسیت بیشتری پیاده سازی میشد در این کشور در راه باشد.
در بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۰ مصرف نمک به میزان ۲/۰ گرم در روز برای مردان و ۱۲/۰ برای بانوان کاهش یافته بود. اما پیشرفت در کم کردن مصرف نمک بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ به میزان ۱۲/۰ برای مردان ۷/۰ برای زنان کاهش داشته است.
سرپرست تیم تحقیقاتی و عضو بخش پژوهشهای سلامت کالج امپریال لندن آنتونی لاورتی به خبرنگار ما گفت: « سیستم سنتی با رویکردی مستقل کم کردن استفاده از نمک را از صنایع غذایی مطالبه میکرد.» او میافزاید: « به دلیل افزایش فعالیت کمپینهای آگاهی بخشی و الزام استفاده از برچسب بر روی مواد غذایی، صنایع غذایی متقاعد شده بودند تا مصرف نمک را در تولیدات خود کاهش دهند.»
لاورتی در قسمتی دیگر از صبتهای خود میگوید: «اما پس از ۲۰۱۱ با کاهش نظارتها بر روی صنایع غذایی تلاشهایی که به منظور کاهش مصرف نمک انجام میگرفت بینتیجه باقی ماند.»
تحقیقات پیشین نشان داده است که مصرف نمک رژیمی نیز میتواند برای سلامتی مشکلساز باشد. این تحقیقات ارتباط قوی سرطانهای گوارشی و مصرف این گونه نمکها را به اثبات رسانده است. همان طور که میدانیم مصرف بیش از اندازه نمک نیز با ابتلا به فشار خون و بیماریهای قلبی عروقی ارتباط نزدیکی دارد.
با استفاده از شبیهساز کامپیوتر، محققان نحوه تاثیر سیاستهای کنترل نمک را بر کاهش بیماریهای مرتبط با مصرف این ماده را بررسی کردند. از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸، کاهش نظارتها بر روی دریافت سدیم، به ابتلا به ۹۰۰۰ مورد جدید بیماری قلب و عروق و سرطان معده منجر شده است.
چنانچه سیاست عدم نظارت بر استفاده از نمک در صنایع غذایی ادامه پیدا کند، پیش بینی میشود تا سال ۲۰۲۵ ، ۲۶۰۰۰ مورد بیماری قلب و عروق همچنین ۳۸۰۰ سرطان معده به ثبت خواهد رسید.
براساس محاسبات انجام شده ضابطه زدایی از صنایع غذایی در خصوص سیاستهای کنترل نمک هزینهای بالغ بر ۱۶۰ میلیون پوند را به سیستم سلامت انگلستان تحمیل کرده است. در سال ۲۰۲۵، چنانچه این برنامه ادامه پیدا کند مبلغ اختصاص داده شده به درمان مبتلایان جدید به بیماریهای قلب و عروق و سرطان بر اثر مصرف نمک به رقمی به میزان ۱ میلیارد پوند خواهد رسید.
بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO) بزرگسالان ن نباید بیش از ۲۰۰۰ میلیگرم سدیم در روز دریافت کنند. این مقدار به میزان ۵ گرم یا یک قاشق چایخوری نمک میباشد.
زنان و مردان در انگلستان بیش از حد مجاز نمک مصرف میکنند. مردان در انگلستان به طور متوسط ۱/۹ گرم و زنان ۷/۶ گرم نمک مصرف میکنند.
نمک نه فقط بر روی میز و در نمکدان بلکه در بسیاری از غذاها از جمله گوشت، نان، شیر و ماهی نیز وجود دارد. این موضوع در تولیدات فراوری شده از جمله انواع سسها، پاپکورن و پفک، خیارشور و… در مقادیر بیشتر یافت میشود.
این تحقیق تنها برای اثبات این موضوع که افزایش مصرف نمک به تعداد مبتلایان به بیماریهای مرتبط اضافه خواهد کرد طراحی نشده است. علاه بر این محققان این پژوهش روندهای کلی جمعیت و نه نتایج سلامت محور بر مبنای مصرف نمک را برای اشخاص بررسی کردند.
هنوز مشخص نیست روند مصرف نمک با توجه به تغییرات انجام شده در دوره اخیر چه تغییری خواهد کرد.
اصلاحات کوچک به منظور کاهش مصرف نمک پس از ۲۰۱۲ وضعیت بهتری داشته است. به عقیده مظفریان پیگیری مقادیر کوچک استفاده از نمک در تولیدات کوچک بیش از انتظار انجام تغییرات بزرگ در کل صنایع غذایی جواب خواهد داد. مظفریان در ادامه میافزاید تکیه بر یک برنامه در حال حاضر نمیتواند پاسخگو باشد. بهترین راه حل میتواند استفاده همزمان از چند برنامه در خصوص مصرف نمک در نظر گرفته شود.
ما رویای فردایی را به تصویر کشیده ایم که درآن مردمان سرزمینمان؛ در مقابله با بیماریهای غیر واگیر، آگاه و توانمند، مسئول و پیشگام هستند، و در سایه توانی که فارغ از رنجوری ناشی از بیماریهای غیر واگیر ایجاد شده است، برای رفاه و آبادانی و توسعه ایران عزیزمان تلاش می نمایند.
اطلاعات بیشتربیماری های غیر واگیر گروهی از بیماری ها است که در آن عامل بیولوژیک در انتقال بیماری وجود ندارد و از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود. این بیماری ها سالانه ۴۱ ملیون قربانی در سراسر جهان میگیرد. ۷۱ % از مرگ و میر جهانی به دلیل ابتلا به بیماری های غیر واگیر است.
اطلاعات بیشتربیماریهای غیرواگیر، عامل بروز ۷۶ درصد مرگ و میر در ایران است که در رأس آنها سکتههای قلبی و عروقی با ۴۴ درصد، اولین عامل مرگ در ایران است.
اطلاعات بیشتر