18 فروردین 1398
رژیم غذایی نامناسب بیش از دخانیات قربانی می‌گیرد

چیزی در حدود ۱۱ میلیون از آمار مرگ و میر بیماری‌های قابل پیشگیری در جهان به دلیل استفاده از رژیم غذایی نامناسب است. این آمارها نشان می‌دهد تغذیه نامناسب بیش از دخانیات قربانی به جا می‌گذارد. تحقیقات نشان می‌دهد نوشیدن و خوردن هدف‌مند می‌تواند از یک پنجم مرگ‌های زودهنگام پیشگیری کند.   تغذیه نامناسب بیش […]

چیزی در حدود ۱۱ میلیون از آمار مرگ و میر بیماری‌های قابل پیشگیری در جهان به دلیل استفاده از رژیم غذایی نامناسب است. این آمارها نشان می‌دهد تغذیه نامناسب بیش از دخانیات قربانی به جا می‌گذارد. تحقیقات نشان می‌دهد نوشیدن و خوردن هدف‌مند می‌تواند از یک پنجم مرگ‌های زودهنگام پیشگیری کند.

 

تغذیه نامناسب بیش از آنکه به مصرف غذاهای ناسالم مربوط شود به عدم مصرف مواد مغذی لازم مانند سبزیجات، میوه، حبوبات و خشکبار ارتباط دارد.

در حالی که وجود شکر و روغن‌های ترانس در وعده‌های غذایی عامل نگرانی است، این مطالعه نشان می‌دهد غیاب مواد غذایی سالم در وعده‌های غذایی عامل اصلی مرگ در جهان به شمار می‌آید.

در میان بیماری‌هایی که به دلیل استفاده از رژیم غذایی نامناسب به مرگ ختم می‌شود حمله قلبی و سکته به همراه سرطان و دیابت نوع دوم بیشترین آمار را به خود اختصاص می‌دهند.

با وجود اینکه رژیم غذایی در نقاط مختلف جهان تنوع بسیاری دارد اما در همه جا کمبود میوه و سبزیجات در وعده‌های غذایی به همراه استفاده بیش از اندازه از سدیم (نمک) نیمی از مرگ‌ها و یک سوم ناتوانی‌های مرتبط با رژیم غذایی را به خود اختصاص می‌دهد.

کشورهایی مثل فلسطین اشغالی و لبنان که در آن‌ها رژیم غذایی مدیترانه‌ای مصرف می‌شود افراد از نظر تغذیه در وضعیت سالم‌تری به سر می برند. رژیم غذایی مدیترانه‌ای شامل مقدار قابل توجهی میوه، سبزیجات و غلات است. بر مبنای این پژوهش ساکنان فلسطین اشغالی با آمار ۸۹ مورد از ۱۰۰۰۰۰ نفر کمترین آمار مرگ و میر بر اثر تغذیه نامناسب را در اختیار دارد. پس از آن فرانسه، اسپانیا و ژاپن قرار دارند. نگران کننده‌ترین آمار مربوط به کشور ازبکستان با تلفات ۸۹۲ تن می‌شود.

محققین در این پژوهش با بررسی رفتارهای پر خطر مربوط به تغذیه مهم‌ترین عوامل بیماری‌زا را در این حوزه را مصرف بیش از اندازه نمک، فقر میوه، سبزیجات، غلات و  خشکبار ، امگا ۳ موجود در غذاهای دریایی در وعده‌های غذایی همچنین استفاده بیش از اندازه از گوشت قرمز و غذاهای فراوری شده، نوشیدنی‌های شیرین و مصرف پایین شیر و فیبر معرفی کرده‌اند.

این تحقیق علاوه بر این دخالت حداکثری در تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی توسط نهادها و سازمان‌های مرتبط را به عنوان یک راهکار جهت کاهش آمار مرگ و میر ناشی از تغذیه نامناسب را توصیه می‌کند.

 

منبع: گاردین

آخرین خبر ها
چشم انداز ما

ما رویای فردایی را به تصویر کشیده ایم که درآن مردمان سرزمینمان؛ در مقابله با بیماریهای غیر واگیر، آگاه و توانمند، مسئول و پیشگام هستند، و در سایه توانی که فارغ از رنجوری ناشی از بیماریهای غیر واگیر ایجاد شده است، برای رفاه و آبادانی و توسعه ایران عزیزمان تلاش می نمایند.

اطلاعات بیشتر
بیماری غیرواگیر چیست؟

بیماری های غیر واگیر گروهی از بیماری ها است که در آن عامل بیولوژیک در انتقال بیماری وجود ندارد و از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود. این بیماری ها سالانه ۴۱ ملیون قربانی در سراسر جهان می­گیرد. ۷۱ % از مرگ و میر جهانی به دلیل ابتلا به بیماری های غیر واگیر است.

اطلاعات بیشتر
بیماری غیرواگیر در ایران

بیماری‌های غیرواگیر، عامل بروز ۷۶ درصد مرگ و میر در ایران است که در رأس آنها سکته‌های قلبی و عروقی با ۴۴ درصد، اولین عامل مرگ در ایران است.

اطلاعات بیشتر
اخبار چند رسانه ای