نماد سایت شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر : INCDA

جلسه مشورتی پیش نویس دستورالعمل اجرایی خدمات دسترسی توسط رسانه‌های صوتی تصویری با حضور اعضای شبکه برگزار شد

مورخ ۱۴۰۰/۰۹/۲۲ در جلسه مشورتی ارائه آئین‌نامه اجرایی خدمات دسترسی توسط رسانه‌های صوتی تصویری با محوریت توجه به  حقوق معلولین و افراد توانخواه،  سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا) میزبان تشکل‌های مردم‌نهاد  حوزه سلامت بود تا پس از استماع کلیات این آئین‌نامه ، نقطه نظرات حاضرین در این جلسه مطرح گردد. به موجب این آئین‌نامه هر یک از تولید کنندگان محتوای صوتی و تصویری در کشور موظف خواهند بود مواردی مرتبط با حقوق توانخواهان را در تولیدات خود بگنجانند.

در ابتدای جلسه محمد طاهر افضلی  از ساترا ضمن گرامی‌داشت روز جهانی معلولین عنوان داشت این آئین‌نامه در راستای عمل ساترا  به مسئولیت اجتماعی خود نگاشته شده است و التزام رسانه‌ها به رعایت این موراد می‌تواند گام مهمی در جهت بسط حقوق توانخواهان در کشور باشد. پس از آن افضلی به ارائه موارد شاخص آئین‌نامه پرداخت.

سیاوش خدایی دبیر اجرایی شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر پس از تشکر بابت دعوت از سازمان‌های مردم‌نهاد جهت حضور در این جلسه به معرفی شبکه و اهداف آن پرداخت. به عقیده دبیر اجرایی شبکه تشکل‌های غیر دولتی  حوزه سلامت ظرفیت  بسیار خوبی جهت همکاری با ساترا دارند. وی ابراز امیدواری کرد با کمک انجمن‌های عضو شبکه به ویژه فعالین حوزه معلولین و توانخواهان بتوان به تکمیل این آئین‌نامه کمک کرد

در ادامه دکتر کامران عاروان مدیر عامل جامعه  معلولین با اشاره به کاربرد فناوری در زندگی امروز به فعالان استارتاپی و طراحان اپلیکیشن‌ها پیشنهاد داد با آسان‌سازی استفاده از محصولات ، افراد  دارای شرایط ویژه و معلولین را به کاربران خود اضافه نمایند.

پس از ایشان محمدرضا دشتی سردبیر سایت شمعدونی (پایگاه اینترنتی معلولان ایران)  تجربه‌های سازمان خود یعنی خیریه رعد در خصوص  مناسب‌سازی  را بیان داشت و اظهار امیدواری کرد با اجرایی شدن آئین‌نامه‌هایی از این دست افراد توانخواه بتوانند مانند دیگر شهروندان از تولیدات فرهنگی کشور استفاده نمایند.

مجید انتظاری خبرنگار خبرگزاری ایسنا و فعال حقوق توانخواهان از دیگران مدعوین این برنامه اضافه نمودن بخش محتوایی به این آئین‌نامه را یکی از ضروریات کاربردی شدن آن دانست. به اعتقاد وی محتوای تصویری تولید شده در رسانه‌ها  باید از نظر سلبی و ایجابی با محوریت موضوع معلولین مورد پایش قرار گیرد. به طور مثال کاربرد کلمه‌های تحقیرآمیز مثل کور، چلاق و امثال این‌ها باید در سریال‌ها ممنوع شود. از طرف دیگر تهیه‌کنندگان در تعیین نقش‌ها می‌توانند افراد دارای شرایط ویژه را در نقش‌های شاخص قرار دهند تا در زددون کلیشه‌ معلولیت مساوی با ناتوانی است در ذهن بینندگان کمک کنند.

صالح کمپانی مسئول روابط عمومی شبکه نیز با بیان تاثیرعدم نمایش استعمال دخانیات درسریال‌های ژانر کمدی موقعیت در کشورهای مختلف، بر کاهش مصرف این مواد در نسل‌های امروز در مقایسه با دهه‌های پیشین، ابراز داشت چنانچه رویکردهای کنترل محتوایی در تولیدات تلویزیونی مد نظر قرار گیرد، در موضوعات مختلف از جمله نگرش جامعه به توانخواهان، تغییرات چشم‌گیری به وقوع خواهد پیوست که این موضوع می‌تواند در تدوین آئین‌نامه مورد بحث مد نظر قرار گیرد.  

به معرفی و اهداف برنامه‌های این سازمان جهت حمایت از افراد دارای شرایط ویژه پرداخت. وی از مدعوین جلسه دعوت کرد به عنوان سفیران ویژه، همکاری با ساترا را در برنامه‌های خود قرار دهند.

خروج از نسخه موبایل